Zámek Krásný Dvůr (plus foto)

01.09.2012 19:00

https://www.ohremedia.cz/clanky/zamecka-noc-s-tancem-a-divadlem/

 

Zámecká noc s tancem a divadlem

Krásný Dvůr – Živé obrazy a taneční komponovaný program. To nabízí v sobotu 1. září od 19 hodin svým návštěvníkům Státní zámek Krásný Dvůr při své letošní Hradozámecké noci.

Prohlídky zámeckých komnat ozvláštní svými osobitými živými obrazy Divadlo BezeVšeho z Postoloprt, známé z Koňské show. Zároveň na nádvoří zámku předvedou své umění taneční skupiny Bolly Ladies, Saffron Tribe a Duo Marlen z Teplic a taneční studio Shareefa z Mladé Boleslavi. Vystupující představí mnoho atraktivních stylů nejen orientálního tance, např.  Bollywood dance,  Eskanderany, American Tribal Style, Bhangra, tanec s  hedvábnými vějíři, Raks Sharqi,  mystický tanec s šavlí a další. Pro diváky jsou připraveny také čtyři minikurzy tance! Občerstvení na nádvoří zámku. Živé obrazy začínají v 19, 20, 21 a 22 a 23 hodin a taneční představení v 19, 20, 21 a 22 hodin.

 

https://www.ohremedia.cz/clanky/noc-ve-stylu-orientu-a-bezevseho/

 

 

Noc ve stylu orientu a Bezevšeho

Krásný Dvůr – Vybraná společnost se sešla v sobotu večer na Hradozámecké noci v Krásném Dvoře. V komnatách státního zámku předváděli někdejší krásnodvorští páni své slasti a strasti a na nádvoří rozehřívaly publikum ladnými pohyby orientální tanečnice.

Návštěvníci se tak díky hercům z Divadla Bezevšeho v humorném duchu dozvěděli, jak neslavně dopadl Václav Pětipecký z Chýš, jak žil karbaník Jan Waldemar z Lobkowitz, co trápilo lakomce Heřmana Černína, požitkáře Františka Josefa Černína, jeho ženu Isabellu a jaké místo z celého zámku mohl mít nejraději nacista von Ribbentrop.

„Byl to hezký večer, prohlídky byly plné, lidi se bavili. Celkem jsme provedli 225 návštěvníků, což je více než loni,“ pochlubila se kastelánka Andrea Minaříková. Na snímku tanečnice ze souboru Bolly Ladies z Teplic při tanci.

 

Více snímků z taneční produkce ve fotogalerii.