4. Tribal Festival Teplice

11.09.2010 20:00

La, Bj a A se vypravily do maskaronu Krušnohorského divadla. Protože jsme každá po svém svérázně pochopily podstatu akce, přišly jsme oblečené každá v jiném stylu (A - bar, Bj - ples, La - něco jako romale na bále), a o hodinu později, takže jsme za vstupné 230 Kč přišly o první polovinu programu. Předpokládaly jsme totiž taneční akci proloženou několika vystoupeními (jako bolly party v Praze, které jsme navštívily) ... a ono to bylo jedno vystoupení za druhým, proložené přestávkou, při které jsme hrdě vešly do poloprázdné kavárny divadla. Malá účast není pro účinkující zřejmě příliš povzbudivá, ale přítomní hosté se jistě dobře bavili. 

Styl tribal sice není tak úplně naše krevní skupina, ale patří  stejně jako bollywoodský tanec do velké rodiny orientálních tanců. Takže nás vystoupení rozhodně zaujalo. Sledovaly jsme choreografie, kostýmy, hudbu, rekvizity... a užívaly si to. Nejvíc se nám líbilo vystoupení skupin Onyx Tribe (Ústí n. Labem), Rahat Lukum, El Ra Sahara (obě skupiny přijely na festival až z Brna), Stania a Anička (Teplice),  Saffron Tribe (pořádající skupina z Teplic), Krea (Plzeň) i další skupiny a jednotlivci, jejichž vystoupení nám jako tribalovým analfabetkách trochu splývají, za což se omlouváme. Ze stejného důvodu jsme naopak zřejmě nedocenily vystoupení velmi slavné Bri Hurley (z USA v Brně) a dua tanečnice - zpívající harmonikář Olivia Kissel a August Hoerr, nicméně i tito vystupující sklidili od znalců nadšený uznalý potlesk, který jim jistě patří.

Na březen plánujeme zorganizovat Bolly and Belly party, kam jistě pozveme teplickou skupinu Saffron Tribe a ústecké Onyx Tribe. Pokud budou mít zájem o společnou akci, budeme muset pečlivě vybírat datum, aby měly tyto soubory volný termín.  Podle reklamních tiskovin, vizitek a plakátů, které byly k dispozici na stolech, se tribal akcí koná v republice tolik, že bollywood styl má co dohánět.