Belly dance de la Luna Louny (vč. foto)

29.05.2010 13:00

Termín : 29.květen 2010 sobota Druh: 3. ročník, nepostupová soutěžní přehlídka souborů a škol zabývajících se orientálními tanci.  Místo: Vrchlického divadlo Louny, Osvoboditelů 411, mapka na www.divadlolouny.cz   Pořadatel: TK Luna Louny 

Foto od pořadatele:

tslunarajče.net

 

Tak jsme si užily výlet do Loun! Prostorovou zkoušku jsme měly stanovenou už na 09.15 - 09.20 hod., takže jsme musely vyrazit docela brzy, ale P vzala jejich "minibus" a cesta rychle uběhla. Šatna byla opravdu divadelní, se zrcadly a se stojany na šaty, na dveřích s cedulkou Bollyladies. Prostorovou zkoušku nám organizátoři posunuli skoro o hodinu později a podobné časové přesuny se děly potom během celé soutěže. Po zkoušce jsme vyrazily do centra Loun. Oběd na zahrádce jedné z mála otevřených restaurací byl vlažný jako obsluha, ale náladu nám to nezkazilo. Větší část souboru se dojedla v cukrárně, bylo potřeba nabrat energii... Louny jsou krásné městečko, s množstvím historických staveb - však jsme se fotily skoro na každém rohu. Celkově působilo město příjemným, uklidňujícím dojmem, ačkoliv v centru bylo hodně lidí.  Na náměstí byla přehlídka Minicooperů, takže si celou skupinu (samozřejmě inkognito) vyfotil u malého černého autíčka fotoreportér redakce Deníku. Tady je fotka z internetového žateckého deníku:

https://zatecky.denik.cz/kultura_region/minicooper_sraz_peruc_louny_20100530.html

Bylo nádherné počasí, ale musely jsme zpátky do divadla, ve 13.00 hod. začala soutěž. Viděly jsme několik vystoupení v nejnižších věkových kategoriích, některé holčičky tančily moc hezky. Pak už jsme se v šatně připravily (dorazila i Bj.) a opět po několika časových přesunech kolem 17. hodiny vystoupily. Ve své věkové kategorii jsme viděly jen několik soutěžících, takže konkurenci nemůžeme objektivně hodnotit, ale kostýmy některých tanečnic, které jsme potkávaly na chodbách, byly moc hezké.  Evidentně jsme ale byly s bolly dance jediné, všechny ostatní soubory tančily břišní tance, a další výjimkou byl soubor, který krásně odtančil bhangru. Těžká cesta průkopníků...:))))  Místní taneční soubory měly pochopitelně slušný ohlas v publiku, my si vážíme F s dcerou a K se synem, kteří nás podpořili! 

Úroveň soutěže brutálně kazil moderátor, pohledný mladý muž s ošoupanýma botama a slovním projevem hňupa.  Fotograf opustil soutěž v polovině, jak je vidět z fotogalierie divadla a dalších záznamů. Celkově se zúčastnilo kolem 200 tanečnic.  

Na naší první soutěži jsme se neumístily, ale výlet do Loun jsme si užily dostatečně.

 

 

Původní dispozice:

Časový harmonogram:       8.00 otevření divadla

                                                8.00 – 11.00 prezence

                                                8.00 – 12.00 prostorové zkoušky

                                               12.00 porada vedoucích souborů

                                               12.30 porada poroty

                                               13.00 zahájení přehlídky – předkola

Taneční plocha:        8x 10 metrů, povrch baletizol, jeviště divadla

Startovné                  80,- Kč za osob

Vstupné                    80 ,- Kč, 2 vedoucí souboru zdarma

Termín pro přihlášení : do 19. května 2010, přihlášení možné i po termínu, ale bez nároku na prostorovou  zkoušku.

Pořadatel si vyhrazuje právo sloučit málo naplněné věkové kategorie, naopak pokud bude přihlášek více, než je kapacita divadla, budeme muset soubory odmítnout.

Za věci odložené v šatnách pořadatel neručí. Focení i natáčení povoleno.

 

Soutěžní pravidla

Formace

Charakteristika: Jakýkoli styl orientálního tance nebo jejich mix s využitím techniky typické pro tento styl tance, včetně stylistických úprav typických pro západní kulturu. Posuzuje se práce s tanečním prostorem, jeho využití, přizpůsobení choreografie věku tanečníků a vhodnost hudební předlohy.

Hudba – vlastní nahrávka

Počet tanečníků 4 – 24

Délka vystoupení 2 – 5 min

Oblečení a obutí: Vhodné a přiměřené věku