Festival Barevná planeta

08.09.2012 20:11

https://barevnaplaneta.cz/

 

https://barevnaplaneta.cz/ucinkujici/

 

 

 
 

BOLLY LADIES (CZ)

Taneční skupina Bolly Ladies vznikla v Teplicích počátkem roku 2009 po zcela náhodném setkání její zakladatelky s bollywoodským tancem. V současně době skupinu tvoří devět dívek a žen, které právě v moderním bollywoodském tanci mohou vhodně zúročit svoje taneční zkušenosti z předchozích let. Průpravou jim byly například tance latinsko-americké, moderní scénický tanec, show-dance, ale také hip hop a tanec africký. Členky skupiny se samozřejmě nadále vzdělávají na seminářích bollywoodského tance a tanců indických (bharatanatyam) u předních českých lektorů (Sangita Shresthová, Helena Valtová, Milan Mach a další), cennou inspirací pro tvorbu vlastních choreografií jim je ale také téměř nevyčerpatelné množství originálních tanečních čísel z bollywoodských filmů.

Tanečnice skupiny Bolly Ladies se zaměřují na moderní styl bollywoodského tance zhruba posledních 15 letech, tedy styl jejich slavných vrstevnic, bollywoodských hereček, jako jsou např. Karena Kapoor, Priyanka Chopra, Rani Mukherjee a řada dalších.

Možnost spojit nepřeberné množství zdánlivě nesourodých tanečních prvků dává skupině Bolly Ladies úžasný prostor pro stylovou pestrost vlastních tanečních sestav. Základem jsou samozřejmě prvky tanců indických, folklorních (punjabská bhangra), a na ně navazují např. prvky salzy či disco.

Info: www.bollyladies.com

Stage: RWE Etno stage, Lidické náměstí